موسسه ملی تحقیقات سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

26 تیر 1403 سه شنبه

انتشار جدیدترین لیست داروهای ضروری توسط سازمان جهانی بهداشت

جدیدترین لیست داروهای ضروری  توسط سازمان جهانی بهداشت منتشر گردید.
بر طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت داروهای ضروری (Essential Medicines) داروهایی هستند که نیازهای سلامت اولویتدار در جامعه را برآورده می‌کنند. این داروها با توجه به اهمیت آنها در سلامت همگانی، شواهد مربوط به اثربخشی و ایمنی و همچنین مقرون به‌صرفه بودن، مقایسه و انتخاب می‌شوند. داروهای ضروری باید در هر زمان و در مقادیر کافی‌، در قالب دوزهای مناسب‌، با کیفیت و اطلاعات کاملاً مطمئن‌، در چارچوب کارکردهای نظام‌های سلامت‌، در‌دسترس باشند. همچنین قیمت آنها باید به اندازه‌ای باشد که فرد و جامعه توان پرداخت آن‌‌ها را داشته باشند. یکی از شاخص‌های مهم برای بررسی دستیابی به پوشش همگانی سلامت در یک کشور، فراهم بودن این داروها می‌باشد.
این لیست جدید که در فوریه سال 2020 میلادی منتشر شده است، شامل 554 دارو و 44 معادل درمانی (Therapeutic equivalents) می‌باشد. لیست داروها به همراه اطلاعات مربوط به آنها شامل دوز و موارد مصرف از لینک زیر قابل دسترسی هستند.

مریم علیایی
تهیه کننده: