موسسه ملی تحقیقات سلامت

موسسه ملی تحقیقات سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

26 تیر 1403 سه شنبه

آیا بیماران قلبی عروقی نسبت به ابتلا به ویروس کرونا حساس‌تر هستند یا خیر؟

مقدمه

با توجه به همه‌گیری گسترده ویروس کرونا در سطح جهان، یکی از سؤالاتی که مطرح می‌شود این است که آیا بیماران قلبی عروقی نسبت به ابتلا به ویروس کرونا حساس‌تر هستند یا خیر؟

شواهد موجود در زمینه پاسخ به سوال 

شواهد نشان می‌دهد، هدف اصلی ویروس کرونا، ریه‌ها است، اما می‌تواند قلب را نیز تحت تأثیر قرار دهد؛ به خصوص قلبی که دچار نارسایی شده است. براساس گزارش‌های اولیه، 40 درصد از بیماران مبتلا به ویروس کرونا که در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند، دچار بیماری قلبی عروقی یا بیماری عروق مغزی بوده‌اند. شواهد نشان می‌دهد احتمال ابتلا به کووید 19 یا تشدید علایم در سالمندان مبتلا به گرفتگی عروق قلبی یا فشار خون بالا بیشتر است. همچنین ممکن است فردی که از بیماری قلبی رنج می‌برد سیستم ایمنی ضعیف‌تری نیز داشته باشد. برخی از بیماران قلبی نظیر بیماران درگیر پیوند قلب، زنان باردار دچار بیماری قلبی عروقی جدی (از جمله بیماری‌های مادرزادی)، در صورت ابتلا به ویروس کرونا در معرض خطر بسیار بالایی قرار دارند. 

نتیجه‌گیری

احتمال ابتلا یا تشدید علایم در افراد سالمند مبتلا به بیماری گرفتگی رگ‌های قلب یا فشار خون بالا بیشتر است. پیش از این، توصیه شده بود افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی برای پیشگیری از بیماری‌های دارای علایم مشابه ویروس کرونا نظیر آنفلوانزا، بر علیه آن واکسینه شوند. با توجه به درگیری ریه در بیماران مبتلا به ویروس کرونا و تاثیرگذاری آن بر عملکرد قلب، بیماران دچار بیماری‌های قلبی نظیر گرفتگی رگ‌های قلبی و فشارخون بالا جزو افراد پرخطر از نظر ابتلا به ویروس کرونا هستند. بنابراین لازم است توصیه‌های بهداشتی را با دقت بیشتری انجام دهند، در منزل بمانند و از حضور در اجتماعات پرهیز کنند.

منابع

  1. https://www.heart.org/en/news/2020/02/27/what-heart-patients-should-know-about-coronavirus 
  2. https://www.bhf.org.uk/informationsupport/heart-matters-agazine/news/coronavirus-and-your-health
کلمات کلیدی
فاطمه زهرا احمدی
تهیه کننده:

فاطمه زهرا احمدی