شناسنامه شاخص های اساسی دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت

درباره گزارش
دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در سال 2012 میلادی، یک چارچوب حاوی شاخص‌های مرتبط با سلامت به نام شاخص‌های اساسی سلامت را تدوین نمود. هدف از این چارچوب این است که بتوان یک دیدگاه نسبتاً جامع و کامل از وضعیت سلامت کشورهای منطقه مدیترانه شرقی بدست آورد. از آن زمان تاکنون لیست این شاخص‌ها چند نوبت به‌‌روزرسانی شده است. این شاخص‌ها شامل سه بخش کلی هستند: 1. تعیین‌کننده‌ها و عوامل خطر مؤثر بر سلامت؛ 2. ارزیابی وضعیت سلامت، شامل بیماری و مرگ‌و‌میر؛ و 3. پاسخگویی نظام سلامت. این شاخص‌ها علاوه‏بر آن‌که یک دید کلی از وضعیت سلامت کشورها را ارائه می‌دهند، برای اندازه‌گیری پیشرفت در جهت دستیابی به اهداف توسعۀ پایدار در حیطه سلامت و همچنین اهداف سیزدهمین برنامه عمومی سازمان جهانی بهداشت نیز کمک‌کننده هستند.
از سال 2014 میلادی گزارش وضعیت این شاخص‌ها به‎صورت سالانه در 22 کشور منطقه مدیترانه شرقی شامل افغانستان، بحرین، جیبوتی، مصر، جمهوری اسلامی ایران، عراق، اردن، کویت، لبنان، لیبی، مراکش، عمان، پاکستان، فلسطین، قطر، عربستان سعودی، سومالی، سودان، سوریه، تونس، امارات متحده عربی، و یمن توسط دفتر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت منتشر می‌شود.
این مجلد حاوی ترجمه شناسنامه (متادیتا) برای این شاخص‌ها می‌باشد که در سال 2015 منتشر شده است.

برای دریافت گزارش انگلیسی اینجا کلیک کنید.

برای دریافت گزارش فارسی اینجا کلیک کنید.